Volontär

Volontär

Har du tid över för andra? Vill du vara volontär hos oss?
Just nu behöver vi volontärer till studiestöd och språkcafé. Vi söker dig som är öppen, nyfiken och vill bidra till ökad samhällsgemenskap. Vi behöver ditt engagemang. Prata med Sara om dina idéer, kom in till Kontakten eller mejla här.

Hur kan du engagera dig?
Har du en idé om vad du vill göra, liten eller stor, mer eller mindre genomtänkt, så vill vi gärna att du hör av dig till oss och berätta. Vi söker dig som vill hålla i en aktivitet för att engagera barn och vuxna inom vår verksamhet. Det kan till exempel vara en aktivitet inom musik, dans, teater, hälsa, friluftsliv eller något annat som du känner att du är bra på. Tillsammans kan vi engagera andra!

Vi behöver volontärer till våra aktiviteter:
Studiestöd
Vill du använd din kunskap för att hjälpa andra? Kontakten bedriver studiestöd för deltagare som behöver hjälp med studier. Vi söker dig som gillar att lära andra, är pedagogisk och kan stötta våra deltagare så att de kan nå sina framtidsmål. 

Språkcafé
Språkcaféet inspirerar nya svenskar att lära sig svenska. Vi fikar, pratar svenska och har det trevligt tillsammans. Vårt mål är att bemöta varje deltagare utifrån deras förutsättningar. Material och underlag att samtala kring finns. Är du nyfiken på andra människor, tycker om att samtala och är intresserad av att leda eller delta i språkcafé? Tveka inte, hör av dig till oss!

Att vara volontär på Kontakten
För att vi ska kunna utveckla ett värdefullt samarbete ser vi helst att du engagerar dig två timmar minst en gång i veckan under de tider vi har öppet, måndag-onsdag kl.16.00-20.00.
Du ska visa uttrdag ur belastiningsregistret. 

När du är volontär på Kontakten kan du få en ökad förståelse för människors olika livssituation och du kan utveckla egna förmågor som till exempel ledarskap och kommunikation. Som tack för ditt engagemang bjuder vi på fika och mat samt står för eventuella kostnader som du behöver för att bedriva din aktivitet.

När du börjar vara volontär hos oss får du först komma på en introduktion och se våra lokaler, veta mer om vår verksamhet och träffa personal. Vi håller volontärträffar under terminen där vi pratar om volontärskapet och utvecklingen av Kontaktens verksamhet.

Våra volontärer berättar
Kjell & Lotta som håller i språkcaféet på tisdagar berättar om sitt volontärskap på Kontakten.

Varför är ni volontärer på Kontakten?
Lotta: Det började när det kom flyktingar. Vi visste att vi ville göra någonting, men vi visste inte vad. Sen läste Kjell en artikel i UNT om att Kontakten behövde volontärer. Vi tog kontakt med dem och bollade ideer, sen kom vi fram till att starta ett språkcafé.

Vad tycker ni är bra med Kontakten?
Lotta: Det är fantastiskt att folk bara kan komma!
Kjell: Man kommer hit och träffar människor. Sen om man kan smyga in en liten bit kunskap och hjälpa till är det roligt.

Vad skulle ni säga till andra som är nyfikna på att bli volontärer?
Kjell: Det är väldigt spännande. Och det ger mig väldigt mycket att hjälpa andra, tycker jag.
Lotta: Det är kul! Sen att det är här på Kontakten gör att det blir så enkelt. Vi kan bara komma hit, det är alltid någon här, vi behöver inte fundera på om det ska låsas upp eller låsas. Det är superbekvämt på det sättet.

Posted on: 26/08/2016Martin Andersson