Mitt friska liv

Mitt friska liv

Vill du och din familj må bättre?

Mitt friska liv – ett folkhälsoprogram som är riktat till utomeuropeiska personer över 20 år bosatta i Uppsala län. Målgruppen är överrepresenterad vad gäller ohälsotal och flera individer ligger i riskzonen för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, benskörhet, övervikt och andra livsstilsrelaterade sjukdomar. Dessa grupper kan vara svåra att nå med riktad prevention.

Syftet är att jobba förebyggande och bidra till en bättre folkhälsa. Att genom hälsofrämjande aktiviteter skapa nyfikenhet och lust till ett individuellt och självständigt ansvarstagande för den egna hälsan. Fokus ligger på personer som inte har arbete och som därför inte omfattas av företagshälsovården. Mitt friska livs samverkanspartners är: Studiefrämjandet Uppsala Västmanland, Region Uppsala, Uppsala Kommun Arbetsmarknadsnämnden och Upplands idrottsförbund.


Hälsofrämjande aktiviteter 2020


Lätt träning för kvinnor

Lätt träning i Danssalen på Kontakten

Efter passet går du hem med lätta steg, glädje och ny energi!
Lätta träningen består av enkla övningar som du kan göra för att stärka din kropp och hälsa. Rörelser som ger dig styrka, mjukhet och ny energi. Att träna tillsammans med andra ger mycket glädje och samhörighet.
Vi är ett fint gäng, kom med du med. Tipsa andra som du vet vill skapa en förändring i sitt liv till att må bättre. Ju fler desto roligare.
Samla poäng, kom fem gånger och få en gratis fika i Kau-kau köket på Kontakten
Plats: Danssalen på Kontakten
Tid: Tisdagar kl.16.30-17.15 samt Torsdagar kl.17.30-18.15
Kostnad: Gratis
Ombyte: Nej


Familjerådgivning med Birgitta

Träffa Birgitta och prata om hur det är och fungerar att leva med barn i Sverige. Diskutera vardagsfrågor som berör dig och din familj.
Det kan tex. handla om barns utveckling, skola, normer och värderingar, demokrati, folkbildning, arbete, skatt, sjukvård. Allt för att du ska bli en glad och trygg förälder.


Gå med i gruppen “Mitt friska liv” på WhatsApp

Följ oss på WhatsApp. Vi uppdaterar och påminner dig om vad som händer i Mitt Friska Liv. ‎Öppna den här länken för att ansluta till WhatsApp-gruppen “Mitt Friska Liv”: >>https://chat.whatsapp.com/G59vTgTRxmiKZ5EXuljl0V
Häng med vetja! Varmt välkommen!

Mitt friska liv på Facebook

1 year ago

Sorry, strul med internet så det avbryts hela tiden...